Koupili jste v akci lilek a nevíte co s ním? Dejte mu šanci a zkuste tento jednoduchý a rychlý recept. I odpůrcům lilku zachutná a dodá zdraví. Jde totiž o dietní a zdravou zeleninu. Lilek obsahuje řadu vitaminů, minerálu a stopových prvků, které jsou důležité pro naše tělo.
Ingredience:
Lilek 1 ks
Česnek 2 stroužek
Olej
Sůl
Pepř
Bazalka
kuřecí prsa
niva
Postup
Lilek rozkrojíme na půl a vydlabeme. Kuřecí prsa nakrajíme na kostičky, opepříme a zlehka orestujeme. Mezi tím vezmeme pekáček a vymažeme ho olejem. Poté vezmeme jednu polovinu lilku pořádně osolíme a pomažeme česnekem. To samé uděláme i s druhou polovinou. Maso stáhneme z plotny a vyplníme jím lilek. Lilek s kuřecím masem pečeme v předehřáté troubě asi 20 – 30 minut.
Podáváme například s pitou či čerstvou bagetkou.