Lidé si vybavují především bílé, červené, růžové a šumivé. Při tom je tato oblast mnohem různorodější a navíc nemusí být vyráběno ani z vinné révy. Podívejme se například na taková ovocná vína, která jsou obdařena skvělou chutí a zároveň prospívají našemu zdraví.
Ovocná vína – co to vlastně je
Ovocná vína se řadí do kategorie alkoholických nápojů vyráběných kvašením přímo z ovocných šťáv. K výrobě lahodného nápoje s alkoholickým podtextem se nejčastěji používá červený, černý nebo bílý rybíz. Rovněž se nabízejí jablka, jahody, hrušky, třešně, maliny nebo aronie.
Na čem závisí kvalita ovocných vín
Hlavní pravidlo ovlivňující kvalitu ovocného vína spočívá v použití surovin. Pamatujte, že z nekvalitního ovoce, nikdy nevyrobíte kvalitní ovocné víno. Společně s tím souvisí i používání odpovídajícího náčiní, které b mělo být skleněné, porcelánové nebo dřevěné.
Ovocná vína a zdraví
Ovocná vína bezesporu prospívají našemu zdraví a vždy záleží na druhu ovoce, ze kterého je vyrobeno. Jablka nám doplňují celou řadu vitaminů a minerálních látek povzbuzujících lepší trávení. Nejvíce je zastoupen vitamín C a složky ze skupiny B. Naopak pro posílení imunitního systému vám pomůže sklenička aróniového vína denně. Každý tip vína je vhodný pro jiné doplnění chybějících složek v organismu.
Pokud si nejste jisti, nebo naopak máte zájem o větší počet ovocných vín, zaměřte se na nabídku společnosti Puritas a objednejte si výhodný mix ovocných vín. Vše za zvýhodněnou cenu a z pohodlí domova.