Rádi ochutnáte pokrmy, které jsou bez lepku? Nebo je jíst potřebujete? V každém případě je tady pokrm skvělé chuti, rostlinný, bez lepku a sóji. Jedná se o chorizo klobásky, které skvěle chutnají, zasytí, hodí se k mnoha receptům a vhod vám přijdou i jen tak, samotné.
Ingredience:
- 20 g mletého lněného semínka
- 120 ml vody
- Plechovka omytých a osušených fazolí
- 120 g ovesných vloček
- Lžička sladké papriky
- 3 lžičky uzené papriky Carmencita
- Lžička oregana
- 2 lžíce kečupu
- 4 stroužky česneku, propasírovat
- 50 g vlašských ořechů, jemně nasekat
- 2 lžíce červeného vína
- Sůl a pepř na dochucení
K servírování:
- červené papriky kapie, odstranit semínka
- Plochá petrželka
- Konfitovaná cherry rajčátka Eco-Molienda Verde
- Hrubá sůl na servírování
Postup:
Smícháme rozemletá lněná semínka s vodou a necháme 5 minut stát. Mezitím rozmixujeme ovesné vločky a ořechy (stačí nahrubo). Přidáme zahoustlá lněná semínka a zbytek ingrediencí a vše rozmixujeme do skoro hladkého těsta.
Z pečícího papíru nastříháme čtverce 15 x 15 cm. Do každého vložíme váleček těsta, který vytvarujeme rukami. S těstem by se mělo dobře pracovat, nelepí, pokud ano, namočte si ruce vodou.
Válečky zamotejte do papíru jako bonbony, zakruťte konce. V napařovači (Nebo v hrnci s 5 cm vody, do něhož vložíme pařáček kovový či cedník tak, aby zámotky nebyly ve vodě. Namísto pokličky použijte pro přikrytí ručník.) vařte 30 minut. Kontrolujte občas, zda je v hrnci voda a příp. dolejte.
Hotové klobásky poznáte tak, že budou pevné a nebudou lepit k pečicímu papíru. Následně je můžete opéct nebo grilovat 5 minut po obou stranách.
Nakonec naskládejte papriky na talíř, posypte hrubou solí a naskládejte na ně ogrilované klobásky a konfitovaná cherry rajčátka. Dozdobíme nakrájenou petrželí a pokapeme extra panenským olivovým olejem.