Rádi ochutnáte pokrmy, které jsou bez lepku? Nebo je jíst potřebujete? V každém případě je tady pokrm skvělé chuti, rostlinný, bez lepku a sóji. Jedná se o chorizo klobásky, které skvěle chutnají, zasytí, hodí se k mnoha receptům a vhod vám přijdou i jen tak, samotné.

Ingredience:

  • 20 g mletého lněného semínka
  • 120 ml vody
  • Plechovka omytých a osušených fazolí
  • 120 g ovesných vloček
  • Lžička sladké papriky
  • 3 lžičky uzené papriky Carmencita
  • Lžička oregana
  • 2 lžíce kečupu
  • 4 stroužky česneku, propasírovat
  • 50 g vlašských ořechů, jemně nasekat
  • 2 lžíce červeného vína
  • Sůl a pepř na dochucení

K servírování:

Postup:

Smícháme rozemletá lněná semínka s vodou a necháme 5 minut stát. Mezitím rozmixujeme ovesné vločky a ořechy (stačí nahrubo). Přidáme zahoustlá lněná semínka a zbytek ingrediencí a vše rozmixujeme do skoro hladkého těsta.

Z pečícího papíru nastříháme čtverce 15 x 15 cm. Do každého vložíme váleček těsta, který vytvarujeme rukami. S těstem by se mělo dobře pracovat, nelepí, pokud ano, namočte si ruce vodou.

Válečky zamotejte do papíru jako bonbony, zakruťte konce. V napařovači (Nebo v hrnci s 5 cm vody, do něhož vložíme pařáček kovový či cedník tak, aby zámotky nebyly ve vodě. Namísto pokličky použijte pro přikrytí ručník.) vařte 30 minut. Kontrolujte občas, zda je v hrnci voda a příp. dolejte.

Hotové klobásky poznáte tak, že budou pevné a nebudou lepit k pečicímu papíru. Následně je můžete opéct nebo grilovat 5 minut po obou stranách.

Nakonec naskládejte papriky na talíř, posypte hrubou solí a naskládejte na ně ogrilované klobásky a konfitovaná cherry rajčátka. Dozdobíme nakrájenou petrželí a pokapeme extra panenským olivovým olejem.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno