Opět je tady to období, kdy všichni kolem prskají, kýchají, pokašlávají, smrkají – zkrátka podzim se vším, co k němu patří. Chcete-li se bacilům vyhnout, musíte zapracovat na posílení své imunity. Jedním z možných a velice účinných způsobů je pochutnat si na zeleninových šťávách.
Přírodní pomocníci z kuchyně
Všichni známe osvědčené bojovníky z kuchyně, na které nedaly dopustit už naše babičky. Neměly totiž k dispozici „kouzelné pilulky“ z lékárny, a tak jim nezbylo nic jiného, než se místo výrobků farmaceutických firem spolehnout na přírodní pomocníky. Když jim bylo nejhůř, popíjely cibulový sirup, na bolest v krku platil zázvorový čaj, bolesti zmírnila kurkuma, od křečí ulevila máta, bakterie a viry spolehlivě zničil česnek, hojení urychlil med a problémy s dutinami byly minulostí díky křenu. Ani nám by neuškodilo, kdybychom se vrátili ke kořenům a na místo chemických tabletek léčili naše neduhy přirozenou cestou. Začít můžeme právě již zmíněnými šťávami.
Zázračná kořenová zelenina
Do boje proti bacilům povolejte nejsilnější bojovníky, tedy červenou řepu, jablka a kořenovou zeleninu, především mrkev. Nejen, že jsou pro toto období ideální, protože se jedná o sezónní potraviny, ale navíc vám rychle a vrchovatě dodají nezbytnou porci vitamínů a antioxidantů. Stačí pár sklenic a dostanete do sebe takové množství živin, které byste v „klasické“ formě vůbec nemohli sníst. Kořenová zelenina pomáhá při samotném onemocnění, ale funguje také jako prevence, účinná je rovněž při detoxikaci. Červená řepa je pak považována za jednu z nejzdravějších potravin, bylo dokonce prokázáno, že pomáhá předcházet rakovině, vylučuje z těla škodlivé látky a pročišťuje krev. Jablka se pak pyšní vysokým obsahem vitaminu C, významně tak posilují imunitní systém.
Domácí vitaminové bomby
Zeleninové šťávy si dopřejte pokud možno čerstvé a bez zbytečných dochucovadel. Namísto těch kupovaných si je připravte pěkně v pohodlí domova, budou daleko účinnější. Příprava těchto vitamínových šťavnatých bomb není vůbec složitá a nezabere vám mnoho času. Stačí jen suroviny omýt, některé oloupat či nakrájet na menší kousky, a dát je do odšťavňovače. Skvělým pomocníkem se vám stane třeba odšťavňovač OS-101 od společnosti Orava, který disponuje vysoce výkonným motorem. Lehce a rychle si tak poradí s každým ovocem, odstředivka z ušlechtilé oceli se pyšní vysokou odolností a dlouhou životností. Díky transparentnímu víku můžete nahlédnout do celého procesu odšťavňování. Budete tak mít přípravu perfektně pod kontrolou. Pochvalovat si budete i jednoduché a rychlé čištění. Žít zdravěji už prostě nemůže být snazší!