Dobrý kávovar v obyčejném elektru nehledejte

Přemýšleli jste někdy o tom, jak se vyrábí instantní káva? Je to prosté a taky trochu nechutné. Nevěříte? Ještě na plantáži se pomletá káva přelije horkou vodou a sesbíraná tekutina se nechá na slunci odpařit. Vzniknou úhledné granulky, které ale mají se skutečnou kávou společného jen málo. A to tím spíše, když je prodejci navíc nadopují množstvím rostlinných tuků, cukrů a dalších chemických přísad (včetně bělidel) a prodávají pod honosnou značkou 2v1 nebo 3v1.

K dobře připravené mleté kávě má samozřejmě ta instantní hodně daleko. Tak předně by se káva neměla zalévat horkou vodou, ale jen vodou o teplotě 90°C. Kvalitní kávovary si tohle umí spolehlivě ohlídat a vydají vám pak hrnek lahodné kávy s plnou chutí, ve které ani zdaleka nepřevažuje typická hořkost a svíravost. Mléko a cukr si můžete přidat podle své vlastní chuti. Trysky na šlehání horkého mléka umí ochucenou kávu posunout ještě o třídu výše.

 

Informovaný prodejce kávovarů rozumí i kávě

Příprava kávy v kávovarech má svá specifika. Některé si poradí jen s kapslemi své značky, jiné jsou univerzální a spokojí se i se zrnky kávy přímo ze sáčku. A ty nejlepší kávovary umí připravit i dobrý čaj nebo kakao pro děti. Zkušený prodejce vám s tím vším poradí A nabídne také tu nejlepší kávu. Nejlepší je určitě zrnková káva, ale množství chuti se skrývá i v kávových a čajových kapslích. A když je třeba, nabídne i nějakou tu kávu instantní. Občas je přece jen díky bleskové rychlosti přípravy, k nezaplacení.  

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno