Grilování se v České republice stává každým rokem stále oblíbenější. Lidé se shromažďují na moderně zařízených zahradách pod zastřešenou pergolou a užívají si ničím nerušené chvíle se svými nejbližšími. K těmto sešlostem pochopitelně patří grilování masa. Již dávno nejde jen o výsadu amerických rodin, které se každý víkend oddávají opékání masa na všechny možné způsoby. Pokud se v této sezóně chystáte vybalit svou grilovací sestavu nebo si dokonce plánujete opatřit novou, určitě se ponořte do následujících rad maximalizující úspěšnost kompletního výsledku.

 shish-kebab-417994_640

Marinádu si nekupujte

V případě, že se řadíte do minoritní části české třetinové populace grilovacích nadšenců, určitě se neobejdete bez lahodné marinády. Spousty lidí dělá tu základní chybu, že si omáčky a nejrůznější marinády pod maso kupuje z obchodních řetězců a zde je zásadní kámen úrazu.

Toto pochybení má na vině soustavná reklamní vlna, která v lidech vzbuzuje touhu po nákupu jednoduché a kvalitní omáčky. Otestujte si pro tentokrát udělat vlastní marinádu na maso, však na tom není vůbec nic těžkého.

 salt-613159_640

Maso si nakládajte předem

Jestli chcete připravit opravdu znamenité maso na grilu, rozhodně si jej naložte předem. Právě tato metoda propůjčí vašemu masitému pokrmu nevídaně rozmanitou chuť a stane se hlavním pilířem celého dýchánku. Maso si naložte nejméně tři hodiny předem, stane se tak o hodně křehčí a šťavnatější.

Nejlahodnějším masem na českých grilovacích sešlostech se jednoznačně stávají steaky a ryby. Vždy ke grilování používejte zachlazené maso. Pakliže nemůžete jinak, než použít maso z mrazáku, nechte si jej důsledně rozmrazit a odkapat. Počítejte přibližně s 12 hodinovou prodlevou. Při přípravě hovězích steaku si nakrájejte 2 až 3 centimetrový plátky o 200 až 300 gramech a položte je na rozpálený gril.

 meat-278929_640

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno