Vždy vybírejte podle typu

Existují hrnce smaltované, nerezové, litinové, keramické, hrnce na indukci… Každý druh má specifické vlastnosti, které je dobré znát.

Smaltované obvykle nejsou moc kvalitní, hodí se spíše na občasné vaření na chalupě. Jejich snad jedinou výhodou je široké spektrum designů.

Naopak hrnce z litiny vydrží snad cokoliv, jsou ovšem těžší, takže pokud nemáte sílu, nebude se vám s nimi dobře pracovat.

Pro časté vaření je optimální nerez. Hrnce jsou poměrně lehké. Při výběru si dejte pozor na 2 vlastnosti: tloušťku nerezu a zjistěte si, jestli má dno sendvičové uspořádání.

Nerezová sada nádobí ULTIMA

Máte ráda luxus a je pro vás důležitá odolnost? Volte keramiku. Pokud je pro vás stěžejní rychlost, pořiďte si indukční hrnce. Máte-li jasno v materiálu, držte se ho, kombinace se nevyplácí. Je určitě cenově výhodnější si koupit celou sadu nádobí.

 

Pro plnější chuť jen v jednom

I když se v běžných hrncích dá připravit jakýkoliv pokrm, jen tlakové hrnce jsou zárukou, že si potraviny zachovávají svou přirozenou chuť. Vaření v nich je rychlé a nejsnadnější. Stačí suroviny naskládat, hrnec uzavřít a vařit. Moderní „tlakáče“ mají dělené vnitřní nádoby, takže najednou připravíte hlavní chod i přílohu.

Tlakový hrnec PRESIDENT DUO

 

TIP: pokud máte ráda vaření „alá jeden hrnec“, budou se vám líbit tyto recepty.

 

A kde nakoupit výhodně?

Doporučujeme eshop.tescoma.cz, specializuje se na značkové kuchyňské potřeby, aktuálně má v nabídce stovky produktů. Můžete se registrovat a vstoupit do TESCOMA Clubu. Tím se vám otevře možnost nakupovat za ještě lepší ceny a užívat si další exkluzivní výhody.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno