Tvorbu lákavých pochoutek svěřila tomu nejpovolanějšímu, rodilému Italovi a úspěšnému šéfkuchaři Riccardu Lucquovi. Ten se úkoly chopil s typickou italskou lehkostí a výsledkem je vynikající toskánské menu plné, vůně, chuti a tradičních ingrediencí. Zbrusu nové Chef menu můžete právě teď ochutnat na všech pobočkách Bageterie Boulevard.
Základ toskánské kuchyně tvoří čtyři poklady: extra panenský olivový olej, maso, chléb a dobré víno. Právě proto je najdete i v novém letním menu. O vůni se zase postarají čerstvé bylinky, které nesmí v italské kuchyni chybět. Objevte jejich kouzlo v první bagetě letního menu Kuřecí Potacchio, jež nese jméno podle speciální pečené omáčky, ve které najdete kuřecí stehna, papriku, rajčata, italskou slaninu, bílé víno a voňavý rozmarýn. K naprosté dokonalosti pak bagetu doladí plátky pečených rajčátek Datterino. Druhá novinka, Telecí bageta s ančovičkami, zcela jistě zaujme všechny milovníky pomalu pečeného telecího masa zalitého lehce pikantním dresingem, ve kterém se snoubí typická chuť ančoviček a konfitovaného česneku. Harmonii chutí doplňují marinované okurky a dozlatova vypečená křupavá pancetta.
Věděli jste, že Toskáncům se také někdy přezdívá „jedlíci fazolí“?
To pro jejich zálibu v jemných bílých fazolích cannelini. A právě ty použil Riccardo Lucque k přípravě Krému z bílých fazolí –v jeho podání je typická hustá toskánská polévka navíc vylepšena slávkami, olejem z citrónu a chilli.
A nesmí chybět ani odlehčené menu Fit Calorie, které tentokrát doslova přetéká sezónní zeleninou a šťavnatým pestem. Pochutnat si tak můžete třeba na tortille s bylinkovým kuskusem, pistáciemi a chilli. Potěší váš křupavé lístky křehkého salátu little gem i jemnost pravého italského mascarpone. A co si dát na druhou svačinku: Náš italský mistr zvolil olivový chléb. Nepleťte si ho s tím tradičním, který se ani nesolí. Nová receptura přináší spoustu nových chutí. Mezi dvěma tenkými plátky najdete ricottu s pestem, marinované artyčoky, rukolu s medovou zálivkou, pečená rajčata a delikátní hoblinky z parmazánu. To je ten pravý italský piknik!
„Když jsem byl kluk, byla mou nejoblíbenější hračkou lednice. Láska k vaření se mě drží celý život. A i když se mi později otevřel celý svět nových chutí, italská kuchyně je pro mě pořád na prvním místě. Pro Bageterii Boulevard jsem odkryl pokličku právě toskánské kuchyně. Pro letní období je nejvhodnější, protože je velmi lehká a zdravá. A navíc ji miluje celý svět. A já věřím, že ji budou milovat i zákazníci bageterie v novém Chef menu,“ doplňuje ještě na závěr Riccardo Lucque, restauratér, šéfkuchař a vedoucí lektor úspěšné školy vaření Laboratorio, za nímž stojí restaurace La Finestra, Aromi či koncept La Bottega spolu s celým projektem La Collezione.