Připomentě si chvíle horkého léta alespoň koláčem. Není nad to vrátit se do teplých, květy provoněných dnů. Pokud jste si v létě zavařily broskve či meruňky, tak se Vám budou výborně hodit. Jestli ne, kupte zavařené nebo vyměňte za jiné oblíbené ovoce.
Ingredience na těsto
220 g polohrubé mouky
100g másla
100g cukru krupice
1 vejce
3 – 4 polévkové lžíce mléka
Ingredience na náplň
400 gr jemného tvarohu
3 polévkové lžíce zakysané smetany
3 polévkové lžíce cukru krupice
2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
1 vejce
1 čajová lžička vanilkového cukru
1 plechovka zavařených broskví
Postup:
Smícháme máslo a krupicový cukr. Vytvoříme hmotu.
Do vyšlehaného másla s cukrem přidáme vajíčko, mléko a mouku. Pořádně promícháme v těsto.
Vypracované těsto by mělo vypadat takto. Necháme hodinu odležet v lednici.
Nápň si připravíme tak, že smícháme tvaroh s cukrem. Přidáme smetanu, kukuřičný škrob a vanilkový cukr. Po vyšlehání přidáme vajíčko a znovu vyšleháme.
Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Vyndáme těsto z ledničky, rozválíme a vyplníme jím formu.
Okraje uděláme vyšší. Náplň totiž nedáme až po okraje, ale necháme trochu níž. Po naplnění poklademe broskve a dáme do trouby zapéct. Pečeme na 190 stupňů 40 – 50 min.
Necháme vychladnout a servírujeme.
Také se Vám sbíhají sliny?