Připomentě si chvíle horkého léta alespoň koláčem. Není nad to vrátit se do teplých, květy provoněných dnů. Pokud jste si v létě zavařily broskve či meruňky, tak se Vám budou výborně hodit. Jestli ne, kupte zavařené nebo vyměňte za jiné oblíbené ovoce.

Ingredience na těsto

220 g polohrubé mouky

100g másla

100g cukru krupice

1 vejce

3 – 4 polévkové lžíce  mléka

Ingredience na náplň

400 gr jemného tvarohu

3 polévkové lžíce zakysané smetany

3 polévkové lžíce cukru krupice

2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu

1 vejce

1 čajová lžička vanilkového cukru

1 plechovka zavařených broskví

Postup:

Smícháme máslo a krupicový cukr. Vytvoříme hmotu.

dsc-1224

Do vyšlehaného másla s cukrem přidáme vajíčko, mléko a mouku. Pořádně promícháme v těsto.

dsc-1225

Vypracované těsto by mělo vypadat takto. Necháme hodinu odležet v lednici.

dsc-1230

Nápň si připravíme tak, že smícháme tvaroh s cukrem. Přidáme smetanu, kukuřičný škrob a  vanilkový cukr. Po vyšlehání přidáme vajíčko a znovu vyšleháme.

dsc-1237

Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Vyndáme těsto z ledničky, rozválíme a vyplníme jím formu.

dsc-1245

Okraje uděláme vyšší. Náplň totiž nedáme až po okraje, ale necháme trochu níž. Po naplnění poklademe broskve a dáme do trouby zapéct. Pečeme na 190 stupňů 40 – 50 min.

dsc-1271

Necháme vychladnout a servírujeme.

Také se Vám sbíhají sliny?

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno