Rádi byste upekly naprosto speciální dort? Zrovna tu pro Vás máme jeden naprosto originální.  Dort Zebra, potěší od malých princezniček každou slečnu, dívku a ženu. Zkuste a uvidíte samy.

Ingredience na těsto:

300 g hladké mouky
400 g cukru krupice,
4 vajíčka
180 ml rostlinného oleje
5 ml vanilkové esence
2  čajové lžičky prášku do pečiva
1/2 čajové lžičky soli
240 ml mlieka
barevnou jedlou pastu a nebo barvivo (růžové, bílé, černé)

Ingredience na náplň:

1 balíček vanilkového pudinku
6polévkových lžic cukru
marcipánrůžové barvivo
300 ml  mléka
1 máslo nebo margarín

Postup:

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. V míse rozmícháme pomocí mixéru olej, mouku, cukr, prášek do pečiva, vanilku. Poté pomalu přidáváme vajíčka a mixujeme. Nejlépe po jednom. Za stálého míchání přilíváme mléko dokud se hmota nespojí v těsto. Těsto rozdělíme do tří částí. Do jedné přidáme bílou barvu, do druhé růžovou a do třetí černou. Do formy vložíme pečící papír a začínáme vrstvit těsto. Do středu formy dáme pomocí lžíce bílé těsto. Na něj znovu do středu poklademe černé těsto opět pomocí lžíce a když to máme, tak opět do středu vložíme růžové těsto. Opakujeme dokud nám nedojde těsto. Dáme do trouby a pečeme 30 – 40 minut. Pomocí špejlepe otestujeme zda je korpus upečený. Upečený korpus vyndáme a necháme vychladnout.

Připravíme si krém.  Uvaříme pudink a necháme stranou vychladnout. Vezmeme máslo a cukr a mícháme dokud se nám nespojí v pevnou hmotu. Tuto směs pomalu vmícháme do pudinku.

Vychlazený korpus rozkrojíme na dvě kruhové části a naplníme pudinkovou směsí. Přikryjeme a horní korpus taktéž potřeme vrstvou pudinkové směsi. Vezmeme trochu krému a obarvíme růžovým barvivem. Pomocí cukrářského pytlíku vytvoříme kolem korpusu růžové kuličky.

Připravíme si černý marcipán, který rozválíme na výšku cca 3 mm. Pomocí nože si nakrájíme proužky které pokládáme na dort potažený polevou. Necháme vychladnout a podáváme.

Dobrou chuť’ !

 

 

dsc-1949blog

 

 

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno