Co budete potřebovat:
Suroviny:
5500 g čerstvé, nebo mražené maliny
5 lžiček třtinového cukru
1 kus vanilkový lusk
100 ml mléka
4 lžíce cukru krupice
350 g mascarpone
375 ml smetany 33%
5 kusů lístků máty
Postup:
Do hrnce nalijte mléko a přidejte cukr krupice. Připravený vanilkový lusk podélně rozkrojte a nožem seškrábněte zrníčka z lusku, které přidejte do mléka. Následně vhoďte i celý lusk a celou směs lehce ohřejte. Musí se rozpustit cukr a dostatečně vylouhovat vanilka. Jakmile je vše rozpuštěné necháte směs vychladnout na pokojovou teplotu. Nyní si připravte maliny v misce, přidejte třtinový cukr a vše vyšlehejte, tak aby byla konzistence jemná. Skvělým pomocníkem je ruční šlehač MORA MRP 350 X, který vám skvěle padne do ruky díky ergonomické rukojeti a manipulace s ním bude velice pohodlná. Zaujme vás i svým černo – nerezovým provedením a extra silné šlehací metly si lehce poradí i s malinami. Do vychladlého mléka s vanilkou a cukrem přidejte mascarpone a opět vyšlehejte, ruční šlehač MORA o výkonu 350 W a s 5rychlostními stupni je ideální volbou. Nyní vyšlehejte šlehačku a přidejte ji. Velice elegantně bude dezert působit ve skleničkách nazdobený lístky máty. Do skleničky vrstvíme v pořadí: maliny, mascarpone, maliny, mascarpone a necháme vychladit.
MORA je PLNÁ ŽIVOTA. Spolu nám to šlape už od 1825.