Čokoláda patří k nejoblíbenějším potravinám vůbec. Oblíbili si ji už staří Aztékové a ani dnes rozhodně neztratila na popularitě. A to i přesto, že nepatří zrovna k nejdzravějším pochutinám. Obsah pražených kakaových bobů, rafinovaného cukru a mléčné složky z ní činí doslova kalorickou bombu. Proč tedy nevyzkoušet její zdravější variantu?
Kakaový bob jako superpotravina
Nepražený kakakový bob patří mezi tzv. super-foods (česky superpotraviny), které umí dodat našemu tělu celou řadu důležitých a zdraví prospěšných látek. V případě kakaa jde především o vynikající přírodní zdroj organické síry a hořčíku (kterého bývá v běžné stravě nedostatek) a samozřejmě flavonoidních antioxidantů, kterých obsahuje 3x více než zelený čaj!
Pražením kakaový bob o většinu těchto významných látek přichází – klasické průmyslově vyráběné kakao obsahuje již jen 20% výše zmíněných látek, nemluvě o téměř zanedbatelném množství dalších významných vitamínů a minerálů.
Živá neboli RAW čokoláda je jiná. Při jejím zpracování nebyla použita teplota vyšší než 42°C, což se velmi pozitivně odrazí na její chuti i kvalitě.
Zdravá pochoutka pro každý den
Může být čokoláda zdravá a zároveň dobře chutnat? Může potěšit naše chuťové buňky a zároveň nezanechat špatné svědomí? RAW čokoláda to opravdu umí. V e-shopu www.biovara.cz najdete široký výběr kvalitně zpracované čokolády s vysokým obsahem kakaa.
Při její výrobě byly použity biologicky šetrné procesy nepřekračující teplotu 45°C, které umožňují zachovat intenzivní chuť a vůni čokolády spolu se všemi zdraví prospěšnými látkami. Nemáte rádi hořkou čokoládu? Vybírat můžete například z druhů doslazovaných kokosovým nektarem nebo agávovým sirupem, který je vhodný i pro diabetiky. Bát se nemusíte ani přidaných tuků, sójových náhražek nebo mléčných složek. V živé RAW čokoládě nemají co dělat, proto je tam rozhodně nenajdete.
Odměňte se každý den čokoládou, která je plná živin, energie a dobré nálady. Nebo potěšte své blízké a kupte jim třeba výborně čokoládové pralinky v RAW kvalitě. Jakmile jednou ochutnáte tuto opravdu vynikající čokoládu, nebudete se už chtít k té obyčejné vracet.











