Univerzální a rychlé
Sendviče umíme připravit na mnoho způsobů a provází nás téměř celým životem. Jako děti je milujeme, pak patří mezi základní jídlo studentských let a v dospělosti je chystáme sobě i svým dětem. Dva plátky speciálního chleba plněné vším, co máme rádi a zapečené přesně tak, aby se všechny chutě skvěle doplnily a promíchaly. Nejoblíbenější kombinací je klasická verze se šunkou a sýrem, zkuste ale třeba i sladkou variantu s camembertem a broskvemi nebo s ananasem. Výhoda toustů je jejich jednoduchá příprava a také trvanlivost, můžeme si je vzít do batohu na celodenní výlet a pokud zvolíme vhodnou náplň, bez obav vydrží i do druhého dne. Vhodné jsou v takovém případě různé trvanlivé salámy a sýry.
Sendvičovač v každé kuchyni
Šikovný pomocník by tak neměl chybět v žádné domácnosti, ať už se jedná o studentský byt nebo rodinu se třemi dětmi. Ideální je ten, který má více funkcí jako sendvičovač 3v1 od značky Orava, který nabízí 3 výměnné desky a tedy tři možnosti přípravy pokrmů v jednom přístroji. Kromě toastů si tak můžete připravit i nadýchané vafle nebo přímo grilovat. Výměnné desky se snadno udržují, mají nepřilnavý povrch a lze je mýt i v myčce nádobí. Nemusíte tak mít v kuchyni tři různé pomocníky, ale stačí vám jeden, kdykoli připravený k práci. Tu vám usnadní i světelné kontrolky, díky kterým máte přehled o napájení a ohřevu desek a tepelná pojistka.
A pomáhat s přípravou vám mohou i děti. Toaster má tepelně izolované držadlo a navíc uzamykatelné, takže nedojde k žádným nečekaným a hlavně nepříjemným událostem.
Můžete tak starosti s přípravou proviantu hodit za hlavu a při přípravě toustů nebo grilovaného masa plánovat na jaký výlet se vydáte.
Ach toasty, to bylo jídlo mého dětství. Tak ráda vzpomínám na ty momenty, kdy jsem třeba nachystala snídani pro celou rodinu. Bylo to velmi levné a přitom si každý pochutnal. Přitom je to taková blbost, že?
Za mě je nejlepší se jet podívat někam na Blízký východ. Tam se vaří úplně jiná liga, opravdu je to moc dobré a docela levné. Jen teda když si poté chce člověk něco podobného uvařit u nás, tak potřebuje mít docela kvalitní titanové nádobí, které tak levné ve výsledné ceně vlastně ani být nemusí.
Zkus navštívit Thajskou a nebo nějakou Asii, tam určitě neuděláš chybu. A není to dokonce ani tak drahé tam co se potravin a všech ingrediencí k tomu potřebných. Já jsem si tam dávala hlavní jídlo na té jejich lepší úrovni za asi 60 Kč před mnoha lety. Dá se tam žít za pakatel.
Toastíky dělám pro rodinu i přátelé když se jede někam na výlet. Teď nedávno jsme byli v Hřensku a je to tam opravdu krásné. Moc ráda bych se zase někdy podívala do zemí, kde se vaří úplně jiná kuchyně než u nás a nebo na Slovensku. Jsem toho už dost přejezená. Máte někdo tip jak na to?