Červená čočka je by měla zdravou a chutnou součástí jídelníčku v každé domácnosti. Díky tomu, že je to luštěnina, patří mezi nejzdravější potraviny, na které ovšem často zapomínáme. Domovem čočky je právě Indie, kde se z ní vaří nejčastěji kořeněná čočková kaše.
Červená loupaná čočka má tendenci k rozvaření, vytváří kašovitou strukturu, takže výborně zahušťuje polévky, skvělá je kořeněná se zeleninou nebo se hodí i na pomazánky. Není nutné ji vůbec předem máčet a je uvařená cca za 15 minut.
Recept
Čočku červenou neloupanou je lepší máčet (stačí krátce, cca 2 hodiny), vodu slít, a můžete ji použít při vaření stejně jako hnědou čočku. Je uvařená za cca 15–20 minut. Osmažte si k ní vajíčko a klobásu a máte skvělou večeři.