Udělat opravdu dobrý chřest není úplně těžké. Nejtěžší ovšem je koupit opravdu čerstvý  kvalitní chřest!

Zkuste si uvařit tradiční chřest nebo chřest na sladko a uvidíte.

Tradiční chřest

Ingredience

Chřest

Cukr

Máslo

Citron

Sůl

Postup

Chřest bílý celý oloupeme. U zeleného chřestu stačí oloupat cca poslední třetinu stonku (pazochu).Vaříme v osolené vodě se špetkou cukru, plátkem másla a kolečkem citrónu. Podle tloušťky výhonků postačí doba 7 až 12 minut na jeho změknutí. Po uvaření chřest nesmíte ponořit do studené vody, jako se to dělá např. s brokolicí. Chřest by ztratil všechny vitamíny a oslabila by se jeho chuť. Nejlepší příloha k chřestu je klasicky maso. Co třeba grilované?

 

Chřestový desert s jahodami a vanilkovým krémem

 

Ingredience

 

 bílý chřest

Jahody

Žloutek

Tvaroh

Vanilka

Cukr

máslo

 

Postup

 

Bílý chřest krátce povaříme v neosolené vodě a na másle s cukrem restujeme doměkka. Z cukru, tvarohu, žloutku a vanilky vyšleháme nad vodní párou jemný krém. Podáváme s čerstvými jahodami.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno