Držte se osvědčeného pravidla
Při samotném výběru vína se vyplatí držet osvědčeného pravidla, které zní: pijte a vařte ze stejných vín. Rozhodně není dobré se snažit ušetřit peníze, jelikož nekvalitní víno by z vašeho jídla mohlo udělat i nekvalitní pokrm. Kořením lze částečně chuť vína upravit, ale žádné zázraky koření neumí, proto vybírejte kvalitní druhy vín. To však neznamená, že byste měli vybírat archivní kousky nebo velmi drahá vína. Vybírejte značky, které běžně popíjíte a které dokáží roztančit vaše chuťové pohárky.
Červené nebo bílé víno? Kromě kvality je třeba vybrat správnou barvu vína. Obecně platí, že červená vína se hodí ke zvěřině a jiným tmavým masům. Dále se hodí k více kořeněným pokrmům a dokonale doplňují aromatické druhy koření. Příkladem může být rozmarýn. Naopak bílá vína se skvěle hodí k rybám, mořským plodům a drůbežímu masu. Avšak existují i výjimky, proto je vhodné si před nákupem vína projít pár receptů.
Pokrmy, které vás nezklamou
Najít správný recept není vždy snadné, proto vám přinášíme pro usnadnění hned několik tipů na jídla s vínem, na kterých si pochutná téměř každý. Pokrmem číslo jedna je jednoznačně kohout na červeném víně. Jedná se o francouzskou klasiku, která nikdy nezklame. Mezi výborné recepty se také řadí kapr marinovaný v ryzlinku nebo hovězí polévka s vínem. Výjimkou není ani kombinace vína s ovocem. Díky lahodné chuti si získala oblibu například hruška na víně.
Nebojte se experimentovat ve své kuchyni. Široký sortiment kvalitních vín najdete na e-shopu 1er.cz.