Netradiční zámecké hotely s příběhem se v posledních letech staly oblíbeným turistickými cíli díky jejich netradiční atmosféře a dokonalým službám. Jeden takový luxusní zámecký hotel se nachází v samotné srdci České republiky v zelených lesích kopcovité Vysočiny. Chateau Herálec patří navíc mezi světovou špičku mezi hotely na zámku. Jeho obrovskou přidanou hodnotou je dokonalý gastro zážitek, který si odnese každý z hostů.
Vždy čerstvé zámecké snídaně přesně podle vašich představ
Ubytování na zámku sice vždy začíná v nádherných pokojích ve stylu zámeckých komnat, na nichž se podíleli dokonce divadelní scénografové a které zdobí díla starých českých malířských mistrů, ale zdaleka nejpopulárnější jsou mezi hosty zámecká rána nad hotelovou snídaní. Aby v kuchyni dokázali vyhovět všem ranním ptáčatům i těm, kteří si ráno rádi přispí, přešli zde na á la carte snídaňovou nabídku. V praxi to znamená, že ať dorazíte v kteroukoli hodinu, můžete si ze snídaňového lístku vybrat opravdu cokoliv. Snídaně bude vždy čerstvě připravená a připravená právě pro vás!
V Chateau Herálec si zakládají především na lokálnosti jednotlivých potravin a spoustu produktů navíc připravují přímo v zámecké kuchyni. Vyzkoušet tak můžete čerstvé domácí pečivo, koláče nebo třeba zámeckou Lučinu s bylinkami. Populární jsou i biomošty, bio jogurty se spřátelených farem či lahodné sypané čaje. A pro gurmány nechybí ani speciality, jako jsou vejce Benedikt, gravlax ze pstruha s koprem nebo netradiční Kaškaval, pařený sýr z lokální produkce.
Zámecká degustační menu
Zámecká restaurace nabízí pro hosty dokonalé degustační menu, které vám ještě dlouho zůstane v paměti. Menu zde vniká většinou v souladu s aktuálními ročními obdobími a na prvním místě je i v běžném menu nejen kvalita surovin, ale také hlavně jejich lokálnost.
Typické jsou pro místní restauraci lehké kombinace, které sice vychází z tradiční české kuchyně, ale mají svěží a moderní styl. V degustačním menu pak najdete netradiční kombinace, jako jsou bramborové ravioli s kachním masem či srnčí hřbet s lískovými oříšky dýní, černým kořenem a vinnou omáčkou na bylinkách.
Zámeckou restauraci si určitě zapamatujete na dlouho pro její nevšední atmosféru, kterou vděčí své poloze v nejstarších prostorách zámku. Vkusné stolování v historických prostorách ještě dokreslují ručně foukané číše a poháry ve stylu muránského skla. A po dobrém jídle se vydejte na procházku do starého anglického parku nebo si dopřejte odpočinek v zámeckém Spa.