Vlastní vyuzené maso je skutečnou pochoutkou, kterou si můžeme udělat radost, kdykoliv se nám zamane. Navíc ve srovnání s uzenými masy ze supermarketu je kvalita domácího produktu nesrovnatelná.
Ideální udírna na zahradu, chatu i terasu
Moderní elektrické udírny jsou velmi kompaktních rozměrů, tudíž se vejdou téměř kamkoliv. Stačí je jenom sestavit a do několika minut můžete začít zatápět. Nerezová varianta má kromě jiného velmi snadnou údržbu, dlouhou životnost, velice rychle ji roztopíte a jednoduše přenesete tam, kam právě potřebujete. Výhodou je i snadná kontrola aktuální teploty. A nemusíte se bát ani jejího kolísání mezi příkládáním.
Jednodušší uzení
Elektrické udírny mají hned 3 zásadní přednosti. Jimi jsou již zmiňovaná snadná manipulace a přemístitelnost, dále jednoduché a rychlé zatápění. Velmi podstatné také je, že si nemusíte dělat starosti s obstaráváním dřeva na uzení. Vystačíte si s briketami a štěpkami. Jakmile je nahřátá spirála, můžete se pustit do uzení.
Co a jak dlouho udit?
Na elektrických udírnách vás nepopiratelně zaujme jejich ekonomický provoz. Co se týče spotřeby elektrické energie, nepřesahuje 5 Kč/hod. Ryby budete mít hotové zhruba za 3 hodiny, stejně tak i sýry. Maso trvá obecně něco mezi 6-12 hodinami. Podle druhu a velikosti. Můžete udit téměř jakýkoliv typ masa. Nejoblíbenější je vepřové, a to konkrétně krkovice, kýta a bůček. Před uzením nezanedbáme přípravu masa. Po důkladném prosolení ho uložte do lednice a nechte 2-6 týdnů proležet.